Avontuurlijk overnachten: tips voor een comfortabele nachtrust in je auto

Overnachten in de auto is op zichzelf al een avontuur. Het vinden van de perfecte slaapplek kan een hele zoektocht zijn, maar zodra je een geschikt plekje hebt gevonden, wordt het een herinnering die je altijd bij zal blijven. Bij het overnachten in een voertuig denk je waarschijnlijk al snel aan een caravan of een volledig omgebouwde bus waar fervente reizigers graag mee rondtoeren. Natuurlijk zijn dit fantastische opties, maar zelfs in je eigen auto kun je prima de nacht doorbrengen. Misschien zijn ze niet geschikt voor een wekenlange vakantie, maar voor een weekendtrip of een kort uitstapje kunnen enkele nachten in je auto best comfortabel zijn!

Weg met de stoelen! 

Het is ideaal als je de stoelen van de achterbank van je auto volledig plat kunt leggen of zelfs kunt verwijderen. Hierdoor ontstaat er een vlakke en ruime slaapruimte in de auto, waardoor je gemakkelijk kunt rusten en slapen. De mate waarin je de stoelen kunt aanpassen, varieert echter sterk per auto. Dit is waar handige klussers een voordeel hebben, omdat zij vaak wel iets kunnen knutselen om een soort bedje te creëren. Een standaard bedmatras past misschien niet in elke auto, maar er zijn altijd kleinere en dunnere campingmatrasjes die wel in de auto passen.

Vermaak onderweg

Iets waar je misschien niet aan denkt, is dat de keuze voor vermaak in de auto beperkt is. Zeker als je in de lente of de herfst op pad gaat, is het daglicht beperkt en zit je al snel ‘s avonds in een volledig donkere auto. Om de accu te sparen, is het verstandig om een zaklamp mee te nemen voor het toiletbezoek en een leeslampje. En nu is het tijd om te ontspannen voor het slapengaan. Met je lampje bij de hand kun je gemakkelijk een boek lezen, maar ook een filmpje kijken op je telefoon of tablet is een optie. Voor meer uitdaging kun je een spelletje spelen of gezelschap zoeken in een live pokerspel, zoals via Casino777. Zorg er trouwens ook voor dat je voldoende accu’s, batterijen en powerbanks bij je hebt om je elektronica op te kunnen laden. Dit is niet alleen belangrijk voor vermaak, maar ook voor het geval je in noodsituaties bereikbaar moet blijven.

Duisternis voor een goede nachtrust

Wie een goede nachtrust wil, zal het beste in een zo donker mogelijke ruimte liggen. Je kunt overwegen om je auto te voorzien van gordijntjes of iets anders dat de ramen blokkeert. Dit is niet alleen handig om het licht van omliggende gebouwen of eventuele straatlampen te verminderen, maar het geeft je ook meer privacy. Het hangt echter af van waar je gaat slapen. Als je ergens in de natuur staat, heb je natuurlijk veel minder last van lichtvervuiling en privacykwesties. Desondanks kan het handig zijn om iets voor de ramen te hebben, vooral als de zon vroeg in de ochtend opkomt. Bovendien kunnen gordijnen en dergelijke helpen met de isolatie.

Reguleren van de temperatuur

Dat brengt ons op het volgende punt, namelijk het regelen van de temperatuur in je auto. Als de auto aan staat, is dit geen probleem, maar zoals je je kunt voorstellen, is het niet ideaal om de hele nacht je motor te laten draaien. Sterker nog, dit zal vast en zeker resulteren in een lege accu en is bovendien gevaarlijk. Gelukkig zijn er verschillende dingen die je kunt doen om een aangename temperatuur te behouden. Wat dat betreft is het makkelijker als het kouder is dan warmer. Auto’s zijn immers best wel krap en zonder airco kan het op een hete zomernacht behoorlijk warm worden. Natuurlijk kun je de ramen open doen voor ventilatie, maar dat maakt je weer kwetsbaarder voor kwaadwilligen. Voor koudere nachten is het altijd verstandig om zoveel mogelijk laagjes bij je te hebben. Neem meerdere dekens mee, het liefst van materialen die warmte goed vasthouden.

Gerelateerde berichten